Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SweBowl


Här hittar du nyheter från Svenska Bowlingförbundet!

 

Sex dagar till VM

(2019-08-18 10:26)
Det svenska damlaget befinner sig i detta nu på resande fot, mot Los Angeles för vidare färd till Las Vegas. Robert Andersson gör sitt första mästerskap som svensk seniorkapten och han är full av tillförsikt inför mästerskapet.
 
1909 bildades Kägelklubben Rekord och Sveriges äldsta bowlingklubb träffas fortfarande på Birka varje vecka, självklart iklädda vita bowlingkläder. - Det är en grundpelare i den här klubben, att den är en traditionsbevarare, säger Ove Söderström.
 
Den nyblivne Europamästaren 18 årige William Svensson visade upp för proffsen vilken stor talang han är. Med stundtals spel av högsta klass placerade sig på 13:e plats i PBA Wilmington Open.
 
VM för döva har under en dryg veckas tid spelats i Taiwan tyvärr blev det inga direkta framgångar för den svenska truppen utan tävlingarna dominerades av Korea och Ukraina.
 
Jesper Svensson gjorde en mycket stark avslutning av PBA Chesapeake Open genom att avancera från en 19:e plats till att slutligen bli sjua. Vann gjorde amerikanen Bill O Neill.
 
När UPP-slaget avgjordes under helgen blev det en favoritseger då Hanna Enberg vann kllass 1 genom att slå Robin Skans i finalen. I klass två skrällde det då 13 årige Robin Noberg Bålsta BC final besegrade Pergamons Oliver Dahlgren.
 
PBA Chesapeake Open startade under lördagen och Jesper Svensson var den ende svensken som gick vidare från kvalet. Jesper blev 19:e av de 48 som nu får spela chashers round.
 
När ungdomstävlingen UPP-slaget till helgen startar säsongen för Sveriges bowlare upp till 26 har tävlingen sitt bästa startfält någonsin. - Det blir större och större för varje år, säger Arvid Thomsson.
 

Team Pergamon mot Världen

(2019-08-07 16:38)
Onsdag den 4/9, under finalveckan av Storm Lucky Larsen Masters utmanar tävlingen, med Daniel Rönnbäck i spetsen, Team Pergamon i en 8-mannamatch med svenska ligaregler. - Framförallt kommer vi sända en svensk ligamatch på TV, säger Daniel Rönnbäck
 

BITS 2.0

(2019-08-07 13:28)
I juni månad gick vi live med BITS 2.0 och skickade då ut info om vad man skulle göra för att administrera sin förening. Vi vill dock förtydliga att man inte behöver skapa ett konto om man bara vill titta i BITS, det fungerar precis som tidigare.
 
Den nationella serien är fastställd för den kommande säsongen.
 

Ledarstipendium

(2019-07-24 10:22)
Har ni nästa kandidat till årets ledarstipendium?
 
Efter att det blivit svensk seger i de två senaste Europa Tour tävlingarna så blev det isländsk seger i Track Open som spelades i München. Vinnare blev Arnar Jonsson som besegrade Nicole Sanders från Nederländerna.
 

Oljeprofiler 2019/2020

(2019-07-09 08:43)
Information gällande nästa säsongs oljeprofiler.
 

ETBF Level 1

(2019-06-08 14:49)
Svenska Bowlingförbundet bjuder in till ny ETBF-kurser i höst.
 

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Box 13050
600 13 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: obf@telia.com

Se all info