Hoppa till sidans innehåll

Nya 4-manna!

2017-09-20 15:02
Ikväll startar nya 4-mannaseriern i Sporthallens Bowling, Linköping och just nu pågår förberedelser för att testa ett nytt spelsätt!
  • Uppdaterad: 2017-09-20 15:02

Vi valde att fortsätta förra årets försök med vardagsmatcher men det här året kommer 4-manna spelas på liknande sätt som 8-manna. Det innebär att varje lag indelas i 2 st 2-mannalag som möter varandra två gånger. Spelsätt blir amerikanskt och banpoäng.

Premiären blir ikväll kl 19.00 i Sporthallens Bowling då det kommer spelas två matcher samtidigt.
På ena halvan av hallen spelas matchen mellan Zorrow Club C och Team Linköping BC C. På den andra halvan av hallen spelar Linköping Sporthall BF U mot City Club B. Vi vet att det är många ungdomar och nylicensierade som kommer få chansen att spela i denna serie och därför vill vi att den ska likna ordinarie seriespelet i 8-manna så mycket det bara går.
Hur det kommer fungera med resultatrapportering och onlinescoring återstår att se.

Totalt blev det sex lag som anmälde sig till 4-manna i Reservlagsserie 6. Samtliga av dessa lag tillhör klubbar i Sporthallen, Linköping så visst blev det lite av en lokal serie. Det underlättade lite för att kunna testa det nya spelsättet som Mikael Wrigsjö i Zorrow Club varit med och tagit fram. Redan förra året försökte han få igenom ett förslag till ändrat spelsätt i 4-manna och på årsmötet i juni beslutades att vi använder oss av det och ser hur det fungerar här i Östergötland.

Skribent: Karin Wiklund
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Box 13050
600 13 Norrköping

Kontakt:
Tel: Se all info nedan
E-post: This is a mailto link

Se all info