Hoppa till sidans innehåll

Minst SM-brons för Bodens BS

2018-01-28 19:31
Bodens BS är vidare från 3-manna SM i Falköping och kommer att få spela SM-final i Skellefteå mot Team Pergamon och Team Alingsås.
  • Uppdaterad: 2018-01-28 21:53

3-manna SM har spelats i Falköping i helgen och Norrbotten fanns representerat av två lag, Andreas Bergman, Per Sundqvist och Daniel Unander samt Christer Englund, Ludwig Ingerskog och Johannes Granström. 

Totalt 59 lag skulle spela om tre stegfinalplatser på SM-veckan i Skellefteå i mars, och först gällde det att ta sig vidare bland topp 12, något som BBS lag med Bergman, Sundqvist och Unander gjorde med god marginal. 2589 poäng på 12 serier räckte till en sjätteplats.

De tolv bästa lagen mötte sedan varandra i matchspel, och BBS började bra och låg bra till under hela matchspelet. Det blev lite spännande efter förlust mot Sigma i den nionde matchen, men en vändning och 2-1 vinst i näst sista matchen mot Stureby såg till att inget lag hade möjlighet att komma ikapp och slå ut Boden från topp 3. Övriga lag som går vidare till Skellefteå är Team Pergamon och Team Alingsås.

Medaljstriden avgörs under SM-veckan i Skellefteå torsdag den 22 mars, preliminärt 15:45, se till att åka ner och heja på våra killar för visst hade det suttit fint med en guldmedalj till Norrbotten!

Skribent: Helena Josjö
Epost: This is a mailto link

bowling_pins_large

 

  Hitta oss på Facebook:  


Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Josjö, Spränggatan 12B
972 32 Luleå

Kontakt:
Tel: +4670 2124231
E-post: This is a mailto link

Se all info