Hoppa till sidans innehåll

Johannes vann Boden Open!

2017-02-12 20:10
Bodens nya stortävling Boden Open avgjordes i helgen och segerchecken på 18.000 kronor vanns av 22-årige Johannes Granström från Bodens BS.
  • Uppdaterad: 2017-02-13 12:57

- Känns svinbra, efter en tung inledning på vårsäsongen satt detta som ett smäck, hoppas kunna rida på den här vågen och hjälpa laget till fler segrar i vår, säger en nöjd Johannes Granström till NBF.

Kvalet till tävlingen inleddes förra helgen, där hade Johannes den näst högsta slagningen, 1409, slagen endast av Erik Rönnbäcks 1415. Finaldagen startade med kvartsfinal för de spelare som tagit sig till final via olika gateways, och här spelade Andreas Bergman, Bodens BS, som tagit sig till finalen som bästa scratch-spelare utanför finalfältet bäst med 1381 på sex serier. 

I semifinalen klev de 12 bästa från kvalet in på banorna tillsammans med de 12 bästa från kvarten, och här blev det en spännande kamp om att gå vidare till matchspel för de åtta bästa. Efter en hygglig slutspurt sista serien på 243 blev det Christer Englund, Bodens BS, som knep den åttonde platsen före bland annat tävlingens bästa tjej, Ann-Sofie Strand från BF Krypton. Den förlorade sonen Adam Andersson, numera Team Pergamon, låg i topp på 1395.

I matchspelet blev det en näst intill ren klubbtävling för Bodens BS, och det är ett kvitto på att klubben lyckats locka till sig de bästa spelarna i närområdet, endast tre av sju BBS-finalister är fakiskt bosatta i Boden. Matchspelet vanns av Christer Englund på dryga 1700 poäng men poängen från semifinalerna följde med (något som var oklart för oss som följde tävlingen via nätet) vilket ledde till att Emil Holmberg låg i topp inför stegen och Adam Andersson låg tvåa. 

I stegfinal 1 där placering 3-5 möttes var det Johannes Granström som drog det längsta strået. I stegfinal 2 var det Adam Andersson som stod för motståndet och en välspelad serie slutade till sist 246-229 till Johannes fördel. I finalen mot Emil Holmberg fortsatte Johannes att storspela och slutresultatet skrevs till 251-213.

- Jag kände mig aldrig riktigt inne förrän mitten av första matchen i stegfinalen, matchade upp klot och linje bra samt slog bra slag, säger Johannes, som verkligen visade sig vara bäst när det gällde i Boden Open. Stort grattis till segern och 18.000 kronor önskar vi på NBF!

Vi passar även på att skicka en hälsning till Daniel Unander, också Bodens BS, som kolliderade med en älg då han var på väg från Kiruna till Boden för att spela finalen. Daniel klarade sig som tur var utan skador trots att bilen blivit helt kvaddad, men man kan inte låta bli att tänka på vad som hade kunnat hända och vilka risker vi bowlare här uppe i norr utsätts för bara på väg till tävling eller match.

Skribent: Helena Josjö
Epost: This is a mailto link

bowling_pins_large

 

  Hitta oss på Facebook:  


Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Josjö, Spränggatan 12B
972 32 Luleå

Kontakt:
Tel: +4670 2124231
E-post: This is a mailto link

Se all info