Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Guld till SM-arrangören

(2018-05-22 12:44)
När de sista starterna i kvalet till individuella SM spelades i helgen blev det klart att arrangören DN/Expressen IF fick ett SM-guld i 2-manna. Dessutom nåddes det, högt satta målet, 1000 startande i de svenska mästerskapen.
 
När det är dags för stegfinal i USBC Queens är alla svenskor utslagna. Anna Andersson åkte, i sin sista match på vinnarsidan, mot Shannon O’Keefe. När hon sedan kom över på förlorarsidan stod Liz Jhnson där och väntade, och så tog Annas resa slut.
 
Efter dagens tredje matchomgång är nu Anna Andersson ensam kvar på segrarsidan. Anna besegrade Diandra Asbaty med 677 mot 533. Anna har nu bowlat klart för idag och spelar i morgon bitti kl 9:00 lokal tid. Då står Shannon O'Keefe för motståndet.
 
När USBC Queens startade upp huvudturneringens cupspel började det i rasande fart för en del, och man kan bara konstatera att ibland hjälper det inte att göra det bästa man kan. Ibland är motståndet ändå lite bättre.
 
Strike & Co i Örebro tystnar efter helgens alla känsloyttringar. Få SM-tävlingar rymmer så mycket glädje som Para-SM, och nu har de sista kloten rullat klart. 360 deltagare har spelat sina sex serier den här helgen i maj - det är intensivt!
 
Det blev till slut fem svenska tjejer som tog sig vidare till till huvudtävlingen efter kvalet i USBC Queens. Jenny Wegner firade födelsedag genom att ta sig vidare som nr 1, +472.
 
Efter andra kvalpasset i USBC Queens leder fortfarande Daria Kovalova, Ukraina, +384, och det ligger fortfarande en Wegner som tvåa, fast nu har Jenny ersatt Cajsa där uppe.
 
 
Team Alingsås vänsterslägga James Gruffman satte i förra veckan nytt svenskt rekord över 2 serier med 573 när han spelade kvalet till individuella SM på New Bowl Center, Gullmarsplan i Stockholm.
 

Världens bästa slutspel

(2018-05-15 11:37)
”Jag har aldrig sett någonting liknande” sa Pelle Nyström, veteran på SVT Sport när han var nere i Baltiska Bowlinghallen i söndags för att bevittna Världens bästa slutspel.
 

Two golds to Partille

(2018-05-15 10:34)
 

Dubbla guld till Partille

(2018-05-15 10:27)
 

SM-guld till X-Calibur

(2018-05-13 18:56)
 
 
X-Calibur hade inga större besvär med att besegra Spader Dam på den profil där de spelat större delen av mästerskapet. Matchen var avgjord redan efter tre serier och då beslutade lagen, i samförstånd, att bryta matchen.
 

Symbol för Idrottslyftet

 

 

 

Postadress:
Närkes Bowlingförbund
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: bowling.orebro@rf.se

Se all info