Hoppa till sidans innehåll

Kevin utsedd till Årets talang

03 DEC 2018 17:32
Kevin Stenegärd har tillsammans med Moa Örevik (längdhopp) utsetts till Årets Talanger på Gotland.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2018 17:32

Gotlands Bowlingförbund säger GRATTIS till Kevin Stenegärd som har utsetts till Årets Talang på Gotland tillsammans med Moa Örevik (längdhopp). Det var vid en ceremoni idag som utmärkelsen offentliggjordes med bl.a. båda lokaltidningarna och Radio Gotland samt Kevins föräldrar och lillebror närvarande. Det är Wisby IFs Veteranförening som varje år utse en tjej och en kille i åldern 13-15 år som Årets talang. Den officiella prisutdelningen kommer att ske i ICA Maxi Arena i samband med en innebandymatch, troligtvis den 12 januari, inför en publik på närmare 1000 personer.

Kevin hade fått ledigt från skolan för att göra ett kunskapsprov för mopedkörkort, trodde han. Men när föräldrarna parkerade bilen utanför Idrottshistoriska föreningens lokaler i dag vid lunchtid började han inse att det var något som inte stämde. På plats möttes han av ett stort uppbåd av journalister, fotografer och medlemmar i Wisby IFs Veteranförening.

Thomas Gottfridsson, föreningens sekreterare, berättade om Kevins meriter. Bland dem kan nämnas att han vann såväl ungdoms- som junior DM i år och ingick i laget som blev tvåa i 3-manna DM. I seriematcherna hör han till de bästa i Stångas A-lag med resultat under hösten som 950, 922 och 895 p. (och 797 som sämsta). Kevin är rankad trea i landet för killar födda 2003 och har högst snitt av alla 15-åringar. Snittet ligger nu på 208 p. Kevin deltar i GP-touren i Stockholm och leder klassen Open tjejer/killar efter sju av åtta deltävlingar. I UPP-slaget i augusti gick Kevin till final och kom på 4:e plats i klassen för de yngre. 

Även Moa har en fin meritlista. I årets ungdoms-SM i längdhopp kom Moa på tredje plats. I kvalet hade hon bästa resultat av alla med ett hopp på 5,47 m, vilket är det tredje bästa genom tiderna på Gotland, seniorer inräknade.

Länk till intervju på helagotland.se 

Skribent: Birgitta Siltberg
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Gotlands Bowlingförbund
Birgitta Siltberg, Eskelhem Sigvards 162
622 70 Gotlands Tofta

Kontakt:
Tel: 0705530511, 0498266670
E-post: This is a mailto link

Se all info