Hoppa till sidans innehåll

GG-Striken

31 JAN 2019 12:36
Gotlands största bowlingtävling börjar den 15 februari.
  • Skapad: 31 JAN 2019 12:36

Nu är det dags att anmäla sig till GG-Striken, bowlingtävlingen för alla. Det är den tidigare GT-Klotet som bytt namn och nu tas över av Gotland Gratistidning. Tävlingen startar den 15 februari och spelas med individuella handicap under sju omgångar och avslutas med final i maj. Man kan spela i Stånga bowlinghall eller på Uncle Joe’s i Visby.

Från Gotlands Bowlingförbunds sida vill vi gärna hjälpa till att få med så många deltagare som möjligt. Genom tävlingen kan intresset för sporten ökas och i förlängningen leda till fler licensierade spelare. Det kan också leda till fler bowlingföreningar.

Det finns många pensionärsföreningar som redan i dag har medlemmar som spelar bowling regelbundet. Genom att gå med i Svenska Bowlingförbundet blir man automatiskt också medlemmar i Gotlands BF. Detsamma gäller också t.ex. varpaföreningar.

Även om man går med i Svenska Bowlingförbundet finns inget krav att skaffa bowlinglicens. Men en licens ger många fördelar. Till licensen är kopplat en försäkring som gäller vid skada vid spel men även om man skadas på väg till eller från bowlinghallen. För anslutna föreningar kan Gotlands Bowlingförbund erbjuda seriespel, tävlingar, träningsläger m.m. Seriespel för t.ex. pensionärsföreningar kan ske på dagtid på vardagar.

En annan fördel med att gå med i Svenska Bowlingförbundet och skaffa licens är tillgången bowlingens IT-system (BITS) där resultat från alla tävlingar, snitt, handicap, m.m. lagras.

En bowlinglicens (B-licens) kostar enbart 25 kr per år och med den kan man delta i seriespel och tävlingar på Gotland. Föreningar med enbart B-licens betalar ingen medlemsavgift till Svenska Bowlingförbundet.

Gotlands BF uppmanar alla bowlingintresserade att gärna hjälpa till att öka intresset för bowlingen! Sista anmälningsdag är den 10 februari och anmälan görs i bowlinghallarna.

 Länk till Gotlands Gratistidning

Skribent: Birgitta Siltberg
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Gotlands Bowlingförbund
Birgitta Siltberg, Eskelhem Sigvards 162
622 70 Gotlands Tofta

Kontakt:
Tel: 0705530511, 0498266670
E-post: This is a mailto link

Se all info