Hoppa till sidans innehåll

Robin Skans om uttagningen till Junior-EM

2017-03-14 08:13
ÖIS-talangen efter drömbeskedet: ”Jag bara skakade”. Uttagningen kom som en chock, men i förberedelserna har ingenting lämnats åt slumpen – nu laddar Örgrytes Robin Skans för sitt första mästerskap i den blågula tröjan.
  • Uppdaterad: 2017-03-14 16:38

– De första slagen kommer vara som att sväva på moln, säger Robin.

 

Det är lördag och Robin Skans har precis avslutat ett bortamöte för sitt klubblag Örgryte IS i Sydallsvenskan när Göteborgs Bowlingförbund får sätta sig ned med den nyblivna J-landslagsmannen. För det är faktiskt precis vad han är.

När junior-EM spelas i Helsingfors, Finland, om ganska exakt en månad finns Göteborgsbowlaren med i den svenska truppen som ska slåss om medaljerna. Beskedet om uttagningen kom däremot som en stor överraskning för Skans.

 

– Jag fick ett sms av en kompis där det stod ”grattis”. Allting var helt sjukt. Jag bara skakade och loggade in på Swebowl och när jag såg mitt namn bara flög jag upp ur sängen. Det var en magisk känsla. Jag var förberedd på att inte bli uttagen, säger Robin Skans.

 

Vad tror du det var som gjorde att du faktiskt kom med i laget. Har Johan Ekström (förbundskaptenen) sagt någonting efteråt?
– Det han sagt till mig är han ser att jag vill det här med hela kroppen, och det vill jag. Sedan tror jag själv att det är för att jag är väldigt jämn. Det är inte ofta det kommer toppar och dalar, säger ÖIS-spelaren.

Juniorlandslaget var egentligen aldrig det stora målet för Robin Skans. Egentligen var siktet inställt på att blomma ut till uttagningen av U21-truppen, men för inte alltför längesedan hände någonting som gjorde att utvecklingen gick spikrakt uppåt.

– Jag såg det inte som aktuellt att jag skulle kunna komma med i j-landslagstruppen, men jag skuttade ett jättehopp på gymnasiet och nu sista halvåret så började jag spela jättebra från ingenstans egentligen, säger Skans och fortsätter:

– Det blev ju som ett kortsiktigt mål från sommaren egentligen. Jag hittade vägen för hur jag ska spela bra, jag tänkte rätt och hade bra tajming.

 

Nu handlar allting om att förbereda sig på bästa sätt för påskhelgen när landslagströjan åker på för första gången. I huvudsak består förberedelserna enligt Skans själv av en hel del grundträning, men även små justeringar i tekniken som förmågan att kunna ändra bollfart och släppet. Den mesta av träningen sker också på mediumprofiler då oljeprofilen i mästerskapet kommer vara 42 fot. Tillsammans med Emanuel Jonsson, Team Alingsås, William Svensson, BK Domino och Filip Thelander, Sundbyberg SK, ska Robin Skans nu lyckas vara på topp när det gäller som mest.

 

– Av de jag har pratat med så är det som att sväva på moln de första slagen i tröjan. De flesta tipsen jag fått är dock att inte tänka på det så mycket. Samtidigt är det en dröm att få ta sig landslagströjan åtminstone en gång och jag kommer sväva, säger Skans som tror att laget har en bra chans att gå långt i mästerskapet.

– Killarna som jag åker dit med är ju helt sjuka. Jag tror att vi kommer ha väldigt goda chanser i fyrmanna och vi har väldigt bra sammanhållning i gruppen. Jag känner mig väldigt trygg med gruppen, säger Robin Skans.

Skribent: Adam Andersson
Epost: Adressen Gömd

Notiser

FacebookYoutubeTwitter
 
http://www.2017.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Individuella SM i Västerås

Kval 25/3 - 28/5

Anmälan!
__________________________
 SM Parabowlare 2017

Haga Bowling, Norrköping

Kval 29/4 - 7/5
Anmälan!

 


Tidigare Swedish Sim

 

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info