Hoppa till sidans innehåll

Ekholm till landslaget

2017-04-10 17:21
I höstas flyttade Ellen Ekholm från Skellefteå till Partille för att satsa på sin bowlingkarriär – nu gör den 16-årige X-Calibur-spelaren sitt första framträdande i den blå/gula tröjan.
  • Uppdaterad: 2017-04-10 17:25

För Göteborgs Bowlingförbund berättar hon nu om tankarna inför mästerskapet, handleden som kantade förberdelserna och tipsen från lagkamraten Lisa Björklund.

I dag inleds junior-EM i Helsingfors, Finland. Sverige har åkt dit med en riktigt stark trupp och en stor del av den truppen är X-Caliburs Ellen Ekholm. 16-åringen kom till Partilleklubben inför den här säsongen och det var allt annat än långt därefter som hon för första gången i sin unga karriär fick se sitt namn i en landslagtrupp.

– Det kändes verkligen overkligt. Jag tänkte att det stod mellan mig och en till, så jag kände mig liten på kanten, men det gick vägen, säger Ellen Ekholm när Göteborgs Bowlingförbund får en pratstund med henne strax innan JEM-debuten.

Ekholm känner att det är den senaste tiden prestationer som gjort att hon lyckats ta en plats i laget som ska representera Sverige.

– Jag har spelat bra på senaste tiden. Både på matcher och tävlingar och sedan tränar jag ganska mycket, säger Ekholm.

Förberedelserna inför mästerskapet var däremot stundtals oroande. Ekholm fick problem med sin högra handled bara veckorna innan JEM i Finland och det tvingades hålla sig från banorna och även uppsöka både sjukgymnaster och läkare.

– Uppladdningen har ju varit bra förutom att jag skadade handleden, men det har ändå fungerat rätt bra, säger 16-åringen.

Vad är det som strulat i handleden?

– Jag har två nerver i kläm och någonting som heter ”Ganglion” i handleden. Läkarna har dock sagt att jag inte kan förvärra någonting så då kändes det skönt. Smärtan kan man leva med, säger Ekholm.

I skrivande stund är den officiella träningen avklarad och den första distansen i årets mästerskap är bara timmar bort.

– Det känns väldigt nervöst, men jag är sjukt taggad. Det kommer vara pirrigt, men ändå mäktigt. Det här är mitt största mål hittills så det känns verkligen kul, säger Ekholm.

Vad tror du om era chanser i mästerskapet?

– Jag tror att vi har bra chanser faktiskt. Det är många i laget som är väldigt bra. Jag tycker att vi alla passar bra ihop och kan kommunicera bra och det kommer nog bli det viktigaste.

Ekholm som tidigare nämnt bowlar för Team X-Calibur har en hel del rutinerade spelare i sin omgivning och 16-åringen har också tagit lite hjälp av en person som varit i samma situation som hon nu står inför, nämligen Lisa Björklund.

– Jag har pratat lite med Lisa och hon har berättat hur jag ska hantera nerverna och sådant. Jag ska förbereda mig och på den lediga tiden där borta ska jag ta vara på tiden och bara göra saker som jag hade gjort om jag var hemma, säger Ekholm.

Vad är målsättningen när ni nu går in i mästerskapet?

– Att ta en medalj. Helst guld såklart, men att få åka hem med en medalj. Jag tror att vi har stor chans i fyrmanna. Sedan hoppas jag såklart också på singel, men vi får se hur det går, säger Ellen Ekholm.

Skribent: Adam Andersson
Epost: Adressen Gömd

Notiser

FacebookYoutubeTwitter
 

 

http://www.2017.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Individuella SM i Västerås

Kval 25/3 - 28/5

Anmälan!

8-manna slutspel Jönköping

Livestream

 

JM final


Tidigare Swedish Sim

 

 
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info