Hoppa till sidans innehåll

Fossilen #4

25 JUN 2016 15:23
Jag heter Bengt och jag är kränkt..
  • Skapad: 25 JUN 2016 15:23

Som en av världens mest kände bowlare, som aldrig riktigt har ”slagit” utomlands, så är jag förvånad över den bristande respekt som råder inför det prestigetyngda smeknamnet ”Fossilen”, som är det som jag är mest känd för.

Jag kräver inga röda mattor eller gratis kaffe i valfri bowlinghall. Men om jag åtminstone kunde låta bli att bli kränkt i tid och otid.

I förra veckan fick jag gå till bowlinghallen med mina två dräparbollar. TVÅ bollar, tänker ni! Varför två?

Svaret är att jag är en välutrustad bowlare. Ibland brukar jag skämta med de som frågar genom att säga:

En förutseende bowlare har ALLTID med sig två bollar. En som han/hon/hen/hin/hun/hyn/hån/hän/hön (fick jag med alla vokaler nu?) spelar med och en annan som (välj könstillhörighet utifrån ovanstående uppräkning), slängs i sjön uppifrån en bro, efter en förlorad stegfinal.

Av diverse olika anledningar har jag aldrig behövt väta ner någon av mina två dräparbollar.

Varför fick jag gå till bowlinghallen då? Ju busshelvetet (ursäkta uttrycket) hade en stor dekal påklistrad på sig där den hävdade att ”VI kör Fossilfritt”. Det var första gången jag blev kränkt den dagen.

När jag äntligen kom ner till hallen så stod där en tekniknördsfinnig ungdom vid kassan och ställde en YTTERST kränkande fråga när jag aviserade min ankomst och bokning av bana: ”- Vet farbror hur man hanterar en scoring”. ”- DU !,” svarade jag. ”- Jag har hanterat en bläckpenna och ett A4-ark långt innan du ens var påtänkt som en spermie hos din morfar.” Den lille slyngeln stod alltså och kränkte mig, rakt upp och ner. Den andra kränkningen inom väldigt kort tid.

Efter ombyte till nytvättade strumpor och snörning av de oumbärliga Swede-skorna, så satte jag igång med att dräpa käglor. Från min bana betraktade jag, under mycket lång tid, min bowlande ”granne”. En förvirrad typ med fyra klotväskor, (och nu snackar vi inte 1-klotsditon), som sprutade bollar över hela den samlade banparkettens fulla bredd.

Eftersom jag är en vän av ordning så kände jag mig då manad att ställa en berättigad fråga till honom: ”- Hej du!. Har du någon bokstavskombination som beskriver din drift att inte kunna fokusera på en enda enskild spellinje?”

Han hade nog aldrig ställts inför en så direkt och koncis frågeställning av någon art utifrån någon med en så djuplodande insikt i kägelvältandets ädla konst, stackar´n! ”-Ursäkta! Hur menar farbror nu?”

Jag svarade som den ultimate bowlingcoach, och expert inom bowlingsportens labyrintliknande värld, som jag faktiskt är:

”-Bestäm dig redan vid frukostbordet vilken spellinje du skall ha. Sedan anpassar du spelet runt den! Hur svårt skall DET vara? - Frågor på det?”

Det hade han. ”- Och hur bestämde farbror sig i morse då? Vilken iläggsribba valde du?”

Jag sade som det var! ”- Ribba 15!”

Då svarade slyngeln: ”-Tråkigt är väl då att den enda ribba som farbror har huserat på den senaste timmen är just ribba 15…. …från pilträff och ända ner till kägelträffen!”

Då blev jag kränkt igen.

På väg hem gick jag förbi en reklampelare som basunerade ut detta, med avsändare: http://www.regeringen.se/regeringens-p…/fossilfritt-sverige/Kan man som Fossil bli mer kränkt än så? Ni som trots alla negativa vindar om ”ett Fossilfritt Sverige”, kan tänka sig en värld där jag fortfarande har ett existensberättigande’ till er alla tillönskar jag: EN TREVLIG SOMMAR! Till er andra, ber jag att få tillönska: Trevlig bussresa! // Fossilen

Skribent: Tobias Räisänen
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info