Hoppa till sidans innehåll

Fossilen vaknar till

23 OKT 2015 18:35
Efter 11 år har han äntligen vaknat till igen. BeA Nilsson ”Fossilen” kommer nu framöver att presentera nya spännande fossilen historier med blandat innehåll.
  • Uppdaterad: 08 NOV 2015 14:06

Då stod jag där igen. Där, vid vägs skilje. 

Skulle jag bli bowlare eller skulle jag fortsätta att vara den inom svensk bowling som har varit ett framtidslöfte under längst tid?
Instinktivt kände jag att svensk bowling hade saknat mig för länge så jag slog in på den breda vägen. Den som leder till strike och publika jubel.
Jag hade gjort mig av med alla mina minnen och annat som jag just nu har glömt bort vad det var. Kvar fanns bara min 2-klotsväska i slagtålig PVC-plast som inuti huserade en LT48 och en vit spärrboll vid namn Turkey. 
Det var dags att börja ett nytt liv.
Eftersom jag alltid har gillat skaldjur och jovialiska människor så var jag nu inställd på att bli Göteborgare. En göteborgsk bowlare. Nu återstod bara att välja scen för min show. Var skulle jag spela mina hemmamatcher och i vilken tröjfärg?
Ganska snabbt kom jag i kontakt med en, som jag kommer ihåg var ett framtidslöfte en gång i tiden men som numera inte längre är det. Hans förnamn lade jag inte på minnet, men Svänsson var efternamnet (det var tydligen viktigt att stava hans namn med ett ”ä” så mycket kom jag i alla fall ihåg). Han var tydligen en av slevarna i den göteborgska bowlinggrytan.
Mycket hade tydligen hänt sedan svensk bowling senast var i behov av en sådan som mig på en parkett. Antalet licenser var strax under 15000 idag. Hur många som fanns i de andra distrikten verkade det inte som han visste eftersom han bara himlade med ögonen när jag frågade honom.
Efter att ha fått svar på diverse praktiska frågor runt licensieringsförfarandet samt en sådan där www-adress där jag, enligt honom, kunde finna mer information, gick jag hem och slog på modemet. Några 10-tal minuter senare var jag uppe och kunde surfa hem information med blixtens hastighet.
Först och främst ville jag veta vilken klubb som allra mest var i behov av mina tjänster på och bakom banorna. Det verkade som att en klubb var riktigt bra för då låg i topp i Elitserien. Faktum var att deras F(lick)-lag även toppade Allsvenskan. Var deras P(ojk)-lag höll hus i seriepyramiden kunde jag aldrig lista ut. Men det var av underordnad betydelse eftersom jag ändå var för gammal för det. Sammantaget kändes inte den klubben som ”min” klubb. Kände ingen större kemi…
Nästa bud var att titta på klubben Joker. En klubb som levde upp till sitt göteborska arv av vitsighet och numera inte längre ”var med i leken”. Men inte heller där fick jag en direktträff i feelingen. Så jag letade vidare.
När jag var inne och letade efter personer som jag kunde tänka mig att låta vara ett föredöme för så sprang jag på en massa nymodigheter som jag inte förstod. Där måste jag nog stämma av några detaljer med han Svänsson.
Det verkade som att det var väldigt många bortamatcher som spelades väldigt långt bort. Orter som Los Angeles, Montreal, Seoul och London verkade ha varit värdar för en hel del svenska ligamatcher. Långa resor blir det väl men det är kanske viktigt att göra det som behövs för att exportera den svenska ligamodellen.
Sedan var det mer saker som var reglerat från högre ort. Exempelvis regeln hur många steg ett 8-mannalag fick ta i snitt vid varje slag. I en del städer var det 44 fot vilket ger 5,5 steg i ansatsen i snitt. I andra städer rekommenderades det strax över 4 steg i snitt. 
Jag som ALLTID tar 4 steg i alla lägen, ibland bara 3, måste nog stämma av med han Svänsson om det är OK att vara en som drar ner snittet för ett lag i antalet steg.
I slutänden tror jag nog att mitt val av klubb kommer att avgöras utifrån medelåldern i klubben. Jag vill inte att mitt medlemskap i min nya klubb skall innebära att jag höjer medelåldern med mer än 1 eller max 2 år. 
Ty det är min fasta övertygelse att folk i ungefär samma ålder är de som har trevligast tillsammans.

Jag återkommer med mer rapporter när jag pratat mer med han Svänsson.

Med vänlig hälsning

Eder tillgivne Fossilen

Skribent: Tobias Räisänen
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info