Hoppa till sidans innehåll

Fossilen del 2

08 NOV 2015 14:03
Hej Alla! Nu fortsätter Fosillen sina äventyr. Ha en underbar helg.
  • Skapad: 08 NOV 2015 14:03

Den senaste gången jag lade av med bowling för gott, så blev jag också ovän med Holger. Hans kommentarer runt min förträfflighet, har ödelagt vår livslånga vänskap vid ett flertal tillfällen. Det var han som en gång sade att jag kunde sälja mitt gamla spärrklot för att det var så välvårdat. ”- Den bollen hade ju, bara i undantagsfall, varit i närkontakt med några käglor.”, sade han, den dretsäcken. Eller som den gången som när jag, från bron över Mellanfjärden, slängde bollarna i sjön efter det att jag återigen hade blivit sidsteppad vid en landslagsuttagning. ”- Ja du, Fossilen, det var nog första gången som dom bollarna träffade där du siktade…”

Om inte det var nog, så var det också han som nyligen hade lyckats muddra upp min LT48:a och min vita Turkey när grabbarna från Sjöfartsverket skulle fördjupa kanalen under bron i somras. Med ett illa dolt leende, gränsande till gapskratt, kom han hem till mig, för inte så länge sedan, och överlämnade ”the dynamic duo”, med orden: ”- Det verkar som att de högre makterna vill att du skall börja spela bowling igen.!” På den vägen är det. Det var just av den anledningen till att jag tog beslutet att börja bowla igen. När högre makter talar, så håller man käften.

Tiden på sjöbotten och dess tids tand, hade tyvärr, gnagt på mina pärlor så det de såg inte riktigt längre ut som förr. Lera och sjögräs hade förgripit sig på dem, om man säger så. Ett problem som måste lösas. Jag hade på omvägar hört att det fanns några i en bowlinghall i närheten som livnärde sig på att saluföra bowlingutrustning. Eftersom att jag vet att man väldigt sällan behöver köpa nya klot så förväntade jag mig att de även visste hur man restaurerade potenta kägledräpare. Hur skulle de annars kunna överleva som företag? Fast jag hade faktiskt tänkt att utöka min arsenal, som alltid bestått, av två bomber. Två klot verkade vara något som hörde gårdagen till. Dagens bowlare har tre, har jag låtit mig att förstå.

SPAPS hette företaget, tror jag, som jag valde ut som min hovleverantör. Har lite svårt att komma ihåg namn. Men jag kommer ihåg att det var just de som tillverkade ishockeyhjälmar för några år sedan, på den tiden jag spelade hockey. Han som välkomnade mig presenterade sig med ett namn som påminde mig om något som hade med öl att göra. Humle, tror jag att det var. Det var en tunn typ. Han hade troligen haft många ätstörningar i sitt liv. Någon hade med största sannolikhet stört honom vid ett flertal tillfällen under hans luncher, för det såg ut som att det fattades en och annan protein både här och där på den kroppen. Vi började småprata lite och han verkade verkligen bry sig om att ta till sig delar av all den kunskap jag har om bowling. Sedan kom vi till mitt ärende. Tyvärr så hamnade vi snett redan från början. Han verkade, tyvärr, inte ha alla tärnade morötter kvar i legymsalladen, om man säger så.

* Jaha. Och du vill väl också ha en boll som går långt och tar sent?, frågade han.

Jag bara skakade på huvudet och svarade:

* Min boll skall gå i 20 meter, varken kortare eller längre, och ta så innihelvete i kägelhögen som DU bara kan drömma om. Inte senare än så!

Efter det verkade vi inte hitta så värst mycket mer i kemin, så jag beslutade mig för att gå vidare. På väg ut så såg jag ett klot som låg för leverans. Då begrep jag att den här mannens affärsverksamhet var dödsdömd. Där låg ett klot med fyra 4(!) hål, färdig för leverans.

* Haha. Har du vådaborrat?, frågade jag

* Nej. Det är ett balanshål, svarade han.

* Ett ”vad”? Vad skall man balansera i det? Tulpaner?????

* Nej. Efter det att ett klot är borrat så väger man upp det på olika sätt. Sedan borrar man ett balanshål för att säkra att alla vikter blir optimala.

Vilket ”mumbo jumbo”, tänkte jag. Antingen gör man rätt från början eller så gör man ingenting alls. För att få honom att förstå hur man skall tänka så drog jag en liknelse.

* Jag är en fulländad varelse. Skapad av vår skapare. Perfekt från början. Jag behöver ingen kontrollvägning i efterhand för att mina vikter skall bli optimala.

Sedan knäppte jag upp min skjorta och tillade:

* Detta är min navel. Men enligt ditt resonemang så är det här bara ett ”balanshål som förhindrar mig att ramla framåt”! Nej du. Försök att lura i någon annan dina stolligheter du!

I kulisserna stod en figur som definitivt inte hade blivit störd under sina luncher. En välväxt man utan hörbar talförmåga eftersom det enda jag hade hört från honom den senaste kvarten hade varit några ”hö hö”. Kunde det ha varit Dumle, tro… //

Berättelser från Fossilens liv och leverne är i vanlig ordning inhämtade och nedtecknade av BeA Nilsson. Varje enskild liknelse mellan verkliga händelser eller personer bör uppfattas som slumpartade

Skribent: Christoffer Jakobsson

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info