Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det blev Team USA:s Danielle McEwan som drog längsta strået i årets andra Major. Hon besegrade Indonesiens Tannya Roumimper genom att göra det som krävdes för seger i sista rutan, dubbel och nio käglor.
 
6 av 8 spelare i Norges juniorlandslag kommer från Flisa och klubben Solör BK. Orten med 2000 invånare har just nu en tredjedel av alla Norges juniorbowlare. - Det är helt sjukt, säger Erik Garder.
 
Det blev seger för andra året i rad för USA i årets Weber Cup nu med siffrorna 18-14. Den som som avgjorde med att ta den avgörande poängen var tvåhandsspelaren Antony Simonsen som besegrade Europas Stuart Williams med 287-278.
 
Efter förra veckans succétävling, där Sandra Andersson som första svenska vann en PWBA-tävling, fortsatte nu touren med US Women's Open. Slaget om den gröna kavajen är det verkliga kraftprovet.
 
Det svenska laget hade en tung start på Europamästerskapen i Tyskland. Men efter bronset i 3-manna vände det. - Hela mästerskapet var en lång uppförsbacke som sedan betalade sig med guld, säger Pontus Andersson.
 
Den 18-årige debutanten William Svensson från Västervik är Europamästare i Masters. Tvåhandsspelaren slog Martin Larsen i semifinalen som därmed fick brons. - Det är helt sjukt, det går inte att med ord beskriva hur stort det här är, säger mästaren.
 
Svenska bowlingförbundet har fått beskedet att bowling inte får vara med på SM-veckan sommar 2020 som går i Halmstad. Anledningen är att det inte finns någon bowlinghall i staden. - Det är jättetråkigt, säger sportchefen Michael Granström.
 

EM: Europamästare

(2019-06-19 17:29)
Efter finalseger mot hemmanationen Tyskland med 1052 mot 973 är Sverige, för femte gången, Europamästare i lag. - Helt fantastiskt, det känns helt fantastiskt bara, säger Pontus Andersson.
 
Sverige har säkrat medalj och tagit sig till semifinal i 5-manna på Europamästerskapen i München efter en riktig nagelbitare. - Grabbarna samlar ihop sig bra och sätter några viktiga strike, säger Patrick Backe
 
På extrema banor kämpade det svenska 5-mannalaget till sig en femteplats när första halvan av lagdistansen idag spelades på EM i Tyskland. - Det här är extrema banor, säger Patrick Backe.
 
När Jesper Svensson och Europa ikväll påbörjar sin kamp med USA i Weber Cup kan alla svenska tittare se bowlingen gratis på Viafree.
 
Sverige tog sin första medalj på Europamästerskapen i tyska München idag. Mattias Olsson, Adam Andersson och Mattias Wetterberg tog brons i 3-manna. - Vi har vunnit en medalj, snarare än att vi förlorat en semifinal, säger Mattias Olsson.
 

EM: Medalj i 3-manna

(2019-06-17 15:58)
Mattias Olsson, Adam Andersson och Mattias Wetterberg tar medalj i 3-manna på Europamästerskapen i Tyskland. I semifinalen klockan 16:15 får de möta Danmark. - Känns bra, tycker vi har en riktigt bra chans, säger Mattias Olsson.
 
När den första dagen av 3-manna på EM är spelad har det de svenska lagen 122 respektive 13 poäng upp till medaljplats inför morgondagen. - Fortsätter vi på den vägen så blir det förhoppningsvis en kul kväll, säger Mattias Wetterberg.
 
För bara åtta månader sedan kom Adrian Sjöholm ner i bowlinghallen i Linköping. Han fastnade för sporten och nu är 17 årige Adrian vinnare av DV8 Junior Masters efter seger mot Hässles Ottilia Gunnarsson.
 

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Ångermanlands Bowlingförbund
Kjell Grundström, Vintergatan 10 E
891 36 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kjell@kjellg.se

Se all info