Hoppa till sidans innehåll

Externa nyheter


Retriever_Logo

Sture Kvist, sedan 30 år engagerad för funktionshindrade i bowlingklubben Qvirre, får Örebro kommuns tillgänglighetspris 2016.
 
Åtta av 24 deltagare i bowlingens Europatour-final är svenskar. Två av dem är Nässjösyskonen Ida och Pontus Andersson. Svensk bowling är bäst i Europa. Det är startlistan i Europatourfinalen EBT Masters ett bevis på.
 
Det vore för sorgligt om Lidingö med sina ambitioner och den stolta parollen Hälsans ö inte skulle kunna erbjuda förutsättningarna som krävs för att driva en bowlinghall, tycker insändarskribenten. Var finns Lidingö kommun i detta sammanhang?
 
Nu är han vanlig anställd - i sin egen bowlinghall arvika (vb) Raymond Jansson är bowlare ut i fingerspetsarna. Höjdpunkterna för den forne Sandvikengrabben har varit åtskilliga.
 
Idag presenterade Svenska Dövidrottsförbundet sin trupp till sommar-Deaflympics som hålls i Samsun, Turkiet, 18-30 juli. Truppen som har tagits ut är ovanligt liten, bara 10 namn.
 
Robin Hultsten är 20 år och spelar bowling i Linköping BC. Efter att ha gått segrande ur DV8 cupen i Göteborg får han nu chansen att tävla i Brunswick Euro Challenge i München.
 
Nu säger vi grattis till våra grannar i väst! Norrmännen bor nämligen i världens lyckligaste land. Sverige hamnar på en 10:e plats i en rapport. Detta är enligt FN-nätverket SDSN:s årliga rapport.
 
Det börjar bli dags att sammanfatta vintersäsongen 2016/17. Några lag håller fortfarande på, men många har spelat klart - alldeles för tidigt.
 

"Bowling är min livsstil"

(2017-03-14 15:00)
Torgny Asp är mannen som inte gått i pension. - Det här är inte ett jobb, säger han. Ljudet av klot som slår mot fallande käglor hörs tydligt på väg ner för trappen till Mjölby Bowlinghall.
 
Efter några katastrofmatcher höjde sig Prana spelmässigt, men det hjälpte inte hemma mot topplaget Boden. Vi har för låg lägstanivå, säger Mikael Boström efter 6-14-förlusten i nordallsvenskan i bowling.
 
Piteå BK var chanslöst mot Vilhelmina i den viktiga streckmatchen i allsvenska bowlingen. Piteå förlorade med 2-18 (1-4, 1-4, 0-5, 0-5) mot ett storspelande hemmalag.
 

Tar han slips eller fluga?

(2017-03-09 16:37)
Den kände Falköpingsföretagaren Kent Kyrk är nominerad till "Årets franchisetagare alla kategorier" i Sverige. Priset kommer för övrigt att delas ut vid Frannygalan på Grand Hotel i Stockholm den 25 mars.
 

Bowlingen kvar i Nässjö

(2017-03-09 09:05)
Brinell blir fortsatt riksidrottsgymnasium Bowlinggymnasiet blir kvar i Nässjö. Avtalet har förlängts med ytterligare tre läsår. Studierna vid Brinellgymnasiet kan kombineras med fem olika idrotter på olika nivå.
 
Det är alla bowlares dröm: tolv strikar i rad i samma serie. Roger Granfeldt i Getinge BK lyckades med bedriften i helgen.
 
Att kroppens fysiologiska uppbyggnad ger män en fördel mot kvinnor i flera idrotter är ingen nyhet. Men varför envisas vi med att separera könen även när fysiken spelar mindre roll?
 
12

Notiser

FacebookYoutubeTwitter
 
http://www.2017.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Individuella SM i Västerås

Kval 25/3 - 28/5

Anmälan!
__________________________
 SM Parabowlare 2017

Haga Bowling, Norrköping

Kval 29/4 - 7/5
Anmälan!

 


Tidigare Swedish Sim

 

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info